Vennoten

mr. Sander Boelens

Graag stel ik mij aan u voor: mr. Sander Boelens, afgestudeerd aan de Radboud Universiteit Nijmegen in 2006. Ik ben sinds die tijd tot nu vooral actief geweest in het Hoger Beroepsonderwijs (HBO), voornamelijk als docent en hoofdzakelijk docerend in het Privaatrecht (Ondernemingsrecht als specialisme). Daarnaast houd ik mij bezig met onderwijsbeleid en onderwijskwaliteit.


In de loop der jaren heb ik mij ook steeds meer bezig gehouden met het Onderwijsrecht. Zo is in het HBO het BNSA (Bindend Negatief Studieadvies) een belangrijk thema, terwijl bij een ROC Bezwarenadviescommissie het vooral gaat het om disciplinaire sancties zoals verwijdering van de school.

 

Reden voor mij om in het recht nu ook als ondernemer bezig te zijn, ligt enerzijds in de sterke persoonlijke interesse, anderzijds is dat vanuit praktisch en zakelijk oogpunt. Zelfs als rechtenstudent viel me op dat je al snel interessant wordt voor je omgeving. Dat was in mijn geval ook zo en dat is, nu ik docent rechten ben, alleen nog maar meer het geval. Ik zoek graag voor mensen naar oplossingen en ik vind veel juridische kwesties interessant. Maar op een zeker moment bereik je de grens dat het niet allemaal als vrijwilligerswerk kan. Als professioneel ondersteuner is een zakelijke basis voor deze dienstverlening meer op zijn plaats.

 

Voor mijn verdere (zakelijke) achtergrond verwijs ik naar mijn LinkedIn-profiel.

Ton Boelens

 

Mijn naam is Ton Boelens en ik was langdurig werkzaam in de dienstverlenende sector.

Ik begon daar ooit in de logistieke planning en was daarna ongeveer 30 jaar actief in diverse leidinggevende functies. De laatste tijd op directie niveau. Daarbij was onder andere stakeholdermanagement mijn verantwoordelijkheid en ook het mede ontwikkelen van een aanbestedingsstrategieën. Verder overleg met ondernemingsraden en onderhandelaar van werkgeverszijde namens meerdere bedrijven bij CAO onderhandelingen.

 

Sinds enige jaren werk ik niet meer in dienstverband en  lever ik gevraagd en ongevraagd advies aan de lokale politiek in Arnhem en ben ik voorzitter van de Commissie van Advies van de Veluwse Stoomtrein Maatschappij.

 

Ik mocht vele reorganisaties met diverse invalshoeken vormgeven. Daarbij ontstond mijn kritische blik op advies en reorganiseren. Graag illustreer ik met twee gezegden hoe mijn blik op advies en reorganiseren valt te typeren.

 

We kennen het gezegde : “de beste stuurlui staan aan wal”. Daarmee brengen we tot uitdrukking dat mensen die op een bepaald terrein geen eigen ervaring hebben, toch commentaar durven geven op zaken. (“Wat weet jij er nou van !”) Toch kan vanaf de rand van het zwembad ook een niet zwemmer het beste zien wie de beste zwemslagen maakt. Als een goede zwemmer daarentegen naast de anderen in het zwembad ligt, heeft hij dat inzicht veel minder. Dat betekent echter zeker niet dat het een aanbeveling is als men zich niet in de zaken verdiept en “onkunde” verbloemt als “distantie” tot de materie.

Bij reorganisaties is de analyse van de sterke en zwakke kanten soms een valkuil. Daarbij dreigt veranderen te snel synoniem voor verbeteren te worden. Het “anders om het anders” wordt dan een doelredenering waarbij het risico bestaat dan “het kind met het badwater wordt weg gegooid” , om met het tweede gezegde af te sluiten.

 

Mocht ik met deze visie op advies en reorganiseren iets voor u kunnen betekenen, neem dan contact op en dan kunt u desgewenst ook een volledig CV ontvangen.